Oваа сабота во големата сала на ,,Јане Сандански" oд 15:00 часот, женскиот тим на Вардар игра со тимот на Будуќност. Натпреварот е од Лигата на шампионите. Цената на билетите изнесува 150 денари.
Исто така, во сабота од 09:00 часот започнува Отвореното првенство во тенис за јуниори и јуниорки до 12 години кое ќе се одржи на терените на ТК ,,Теннис Парк".
Во игротека ,,Бајка" оваа недела слободни активности имаме во вторник (06.02.2018), среда (07.02.2018). Роденденски забави имаме во понеделник (05.02.2018) од 19:30-21:30 часот, четврток (08.02.2018) од 19:30-21:30 часот, петок (09.02.2018) од 19:30-21:30 часот, сабота (10.02.2018) од 12:00-14:00 часот, и од 19:30-21:30 часот. И во недела (11.02.2018) од 12:00-14:00 часот, и од 17:00-19:00 часот.