Освен нашите членови Симева и Стојанова, исто така и Филип Стојановски отпатува во Анталија, Турција на Источно Европскиот развоен камп. Првите пет дена тенисерите и капитенот, Симон Митев воедно и тренер во ТК ,,Теннис Парк", ќе имаат обука, а од понеделник (12.03.2018) ќе започнат со натпреварите.