High-Intensity Interval Training е тренинг за зголемување на силата, и главниот фокус е на подобрување на квалитетот на тежинските тренинзи. Во овој тип на тренинзи има повеќе повторувања на исти вежби, во повеќе серии. Вежбите се кратки, специфични и интезивни.
Резултати од оваа дисциплина се доста видливи, помагаат во оформување на мускулите, а во комбинација со правилна исхрана ќе ги достигнете посакуваните резултати уште побрзо.
Тренинзите од овој тип во аеробик центарот ќе ги води нашата инструкторка Мартина Мицевска, и се одржуваат секои  понеделник, среда и петок од 20:30-21:30 часот, и вторник и четврток од 19:30-20:30 часот.