ТК Теннис Парк-Скопје, и оваа година ќе биде домаќин на дел од најдобрите Европски јуниори до 18 години, кои од 13-19.05.2019 ќе настапат на ИТФ-18 турнир на кој свое учество редовно добиваат некои од најголемите европски таленти.
И оваа година турнирот ќе биде во машка и женска категорија со вкупно 100 учесници, а ќе се игра на четири терени на земјена подлога во Спортскиот Центар ,,Јане Сандански”.
Ги покануваме сите љубители на “белиот спорт” да дојдат и да им дадат поддршка на македонските тенисери кои ќе бидат дел од овој турнир.

Линк до официјалната страна на Светска тениска ферација.

https://www.itftennis.com/…/tournamen…/tournament/info.aspx…